|
| Yazar |
Mesaj |
ecegizem
|
Tarih: Sal Eyl 11, 2007 9:44 am Mesaj konusu: Ağva-Şile- yemek yenilecek ve görülecek mekanlar |
|
|
Merhaba,
Hafta sonu ailece Ağva ve Şile'deydik. Ankara'dan yola çıkmadan önce forumları okudum. Ancak yemek yenilecek ve görülecek yerler konusunda yeterince bilgi edinemedim. Bu nedenle edindiğim bilgileri paylaşmak istiyorum.
Ağva'da Saygın Pansiyon'da kaldık. Fena değildi. Ağva'da konaklıyor iken bir sonraki gelişimizde kalabileceğimiz bir iki yere baktık. Ağva'da fiyat-kalite-hizmet dengesi pek kurulamamış. Fiyatlar aşırı yüksek. Bence Saygın Pansiyon fiyatı dikkate alındığında kalınabilecek bir yer. Mutfağı ortak ve temiz. Manzarası çok güzel. Yeşilçay nehri kıyısında ve nehrin denizle birleştiği yeri balkonunuzdan görebiliyorsunuz. Sanıyorum bazı odalar nehir manzaralı değil. Bu nedenle rezervasyon sırasında nehre bakan bir oda istediğinizi belirtmenizde yarar var. Kişi başı günlük 20 YTL ödedik. 4 kişi günlük 80 milyon ödemiş olduk.
Ağva'da Gizli Bahçe'de kahvaltı yaptık. 12 çeşit kahvaltılık yer alıyordu. Çay ikramları. Kahvaltı tabağı 12 YTL. sigara böreği, patates kızartması gibi yiyecekler de alabiliyorsunuz. Bunların fiyatı da 4 YTL idi. Öğle ve akşam yemeği servisleri de var. Fiyatları makul ve manzarası güzel. Göksü nehrinin kıyısında. Ayrıca Yeşilçay nehrinde tekne kiralayarak gezinti yaptık. Tekneye kaç kişinin bindiği önemli değil. Tekne kirası 35 YTL. çok kişi olduğunuzda paylaşabilirsiniz.
Bir günümüzü Şile'ye ayırdık. Şile'yi Ağva'dan daha çok beğendim. Ağva-Şile arasında iki ayrı yol var. Bir yol sahil yolu diye geçiyor. İkinci seçenek ise dağ ya da orman yolu olarak adlandırılmış. Muhteşem bir yol. Orman içinde ilerliyorsunuz. Ancak çok ıssız ve virajlı. Yine de görülmeye değer. Şile'nin limanı çok güzel. Liman kıyısında bir çay bahçesinde çayımızı yudumlarken denizi seyrettik. Denizin üzerinde bir teknede yemeğimizi yedik. 4 kişi 50 YTL hesap ödedik. Fiyatları makul. Yemek yediğimiz tekne Papalina Balık. Tavsiye ediyorum. Şile'de Fener'e gittik. Yakından gördük. Fener yolu üzerinde Şato Hotel'e yakın Shiraz Tepe denilen yerin bitişiğinde bir alan var. Manzara seyretmek için muhteşem. Ağlayan Kaya'ya gittik. Gitmeden önce gözümde çok büyütmüşüm. Bir kayadan su damlıyor. Ancak kayanın bulunduğu plaj fena değil.
Umarım bizden sonra gideceklere yukarıdaki bilgiler yararlı olur.
İyi günler |
|
| Başa dön |
|
 |
kurabiye canavarı *
|
Tarih: Sal Eyl 11, 2007 8:52 pm Mesaj konusu: |
|
|
Teşekkürler _________________ Otel ekleme işlemleri için lütfen iletişim sayfasını okuyunuz yada info@agvanet.com adresine bir mail atınız. |
|
| Başa dön |
|
 |
etilerden asuman Misafir
|
Tarih: Prş Nis 10, 2008 11:53 pm Mesaj konusu: balığın tadı |
|
|
7 arkadaş şileye gittik günübirliğine akşamda limanda papalina restauranta gittik.ortamı çok güzeldi samimiydi sanki bizi önceden tanıyorlarmış gibi içten karşılandık.balıklar harika mezelerde öle vede çok uygun fiyatları var ekstra ikramlarıda oluo.müzikler deseniz dinlemekten keyif alıosunuz.herşey bi bütün olmuş rakı balık keyfi orada.bir de denizde yakamozu yakalama şansınızda var:)bi gün şileye giderseniz kesinlikle papalinaya uğrayın |
|
| Başa dön |
|
 |
ebru
|
Tarih: Cmt Ekm 04, 2008 8:10 pm Mesaj konusu: |
|
|
| bnce ağvayı da size tavsiye edrm özellikle şengül çiftliğini doğayla iç içe... |
|
| Başa dön |
|
 |
yarasa Ağva' lı Boys
|
Tarih: Çrş Arl 31, 2008 10:13 pm Mesaj konusu: liman restaurant |
|
|
| arkadaslar agvaya geldıgınızde balık yemek için gidebileceğiniz en güzel yer liman restaurant hem balıklar çok güzel hemde kalamarı hiç bir yerde yemediğiniz kadar güzel mezeleride çok taze |
|
| Başa dön |
|
 |
amoresmuerte
|
Tarih: Pzr Nis 05, 2009 2:51 pm Mesaj konusu: etcii |
|
|
| Etçii diye bi yer acılmış millet.tuzlada cok sirin bir yer.menüler bi harika.içinde 250 ile 700 gram arası et olan bi cok çeşit var.gitmeli ve görmelisiniz. cocuklar için oyun parkı bile var bi de sahibi emin bey cok tatlı bir insan.size cok yardımı dokunacaktır.işte ürünlerden bazıları: DANA FÜME (BACON), KUZU PROŞUTTO, T-BONE STEAK (DRY AGED), NEWYORK STEAK, DALLAS STEAK, RUMP STEAK, FLANK STEAK ve net sitesi |
|
| Başa dön |
|
 |
dr.ecu
|
Tarih: Prş Nis 16, 2009 12:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
| başka böyle yerler varmı peki |
|
| Başa dön |